Welke kleding?

Bij trailrunning of survivallen is het belangrijk dat je kleding draagt die goed aansluit op je lichaam. Het mag niet losjes hangen, koordjes hebben of capuchons. Dat zijn allemaal onderdelen waardoor je ergens achter kan blijven haken.

Ook moet het sneldrogend zijn. Dus geen katoen, want dit materiaal neemt vocht op en blijft lang nat waardoor je afkoelt. Een thermoshirt met een lange mouw, zeker aan te raden tijdens de koude periode, maar biedt ook bescherming aan je armen die langs hout of een touw schuren.

Voor de broek geldt ook nauw aansluitend en sneldrogend en het liefst zonder ritjes, deze kunnen irriteren in de touwen. De meeste trailrunning broeken hebben extra zakjes ingebouwd.


Rugzakjes en accessoires

Je verliest veel vocht tijdens een trailrun en op langere routes in de vrije natuur kom je niet snel langs een punt waar je water kunt bijtanken. Neem daarom een rugzakje mee met ingebouwde watervoorraad. Of je kan een riem omdoen waar meerdere flesjes inpassen.

Op langere trails is het ook belangrijk om goed te eten, maar je wilt ook niet al teveel meenemen in je rugzakje. Een energiereep en sportgels bieden op zo’n moment uitkomt.

Wees ook voorbereid op slecht weer, als je in uitgestrekte natuurgebieden rent. Neem een opvouwbaar jasje mee van waterafstotend materiaal zodat je wel lekker droog blijft bij een weeromslag.